Een beeldimpressie van de slothappening te Zegelsem

Dodnerdag, 28 April, 2011

26 en 27 maart 2011: slothappening voor het Leaderproject 'Duurzaam houtgebruik in de Vlaamse Ardennen'
 De Bosgroep Vlaamse Ardennen tot Dender heeft de voorbije twee jaar gewerkt rond 'Duurzaam gebruik van hout uit de Vlaamse Ardennen'. U kon dit verhaal op de voet volgen op deze site. Op zaterdag 26 en zondag 27 maart werden alle resultaten aan het publiek voorgesteld. Centraal stond de TENTOONSTELLING van de houten kunstwerken en meubels die door lokale technische scholen, ambachtslui en kunstenaars gemaakt werden.·Daarnaast werden alle deelluiken (het scholenproject, de debatten) mee in de kijker gezet.
Verschillende INFOSTANDEN en DEMONSTRATIESTANDEN maakten het plaatje volledig. Ook het VORMINGSMOMENT over 'Stoken met hout' werd gesmaakt. De kinderen konden genieten van dieren en bosverhalen. In samenwerking met Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender werden cultuurhistorische wandelingen georganiseerd naar het Burreken met als thema 'bossen, bomen en hout'.
Minister van Staat en burgemeester Herman De Croo sprak de gasten toe tijdens het officiële gedeelte. Net zoals gedeputeerde Dauwe sprak hij zijn waardering uit voor het project in het bijzonder en voor de werking van de bosgroep. En dan werden we nog verwend met de klanken die Winne Clement, één van de deelnemers aan het project, uit zijn handgemaakte fluiten tovert.
Ondertussen werken wij, samen met de Provincie Oost-Vlaanderen, een vervolg uit op het scholenproject. Ook Jeroen, mede-initiatiefnemer van het project, bouwt volop verder aan het uitdragen van het verhaal rond bewerken van regionaal hout. De andere resultaten liggen nu even te rusten. De toekomst zal uitwijzen hoe we de draad daarvan terug oppikken.
 Naar aanleiding van het project werd tevens een brochure uitgegeven. U kan deze nog steeds verkrijgen op het secretariaat van de bosgroep of u kan ze hier inkijken.

Minister van Staat en burgemeester Herman De Croo spreekt de gasten toe
KTA Oudenaarde samen met burgemeester De Meulemeester:trots over hun werkstukken
Genieten van demonstraties
genieten van demonstraties
Winne Clement tovert schitterende klanken uit zijn handgemaakte fluiten
Een overzicht van de tentoonstelling
© 2009 Duurzaamhoutgebruik - Webdesign Pure Sign