2 bomen, 1 toekomst

2 bomen, 1 toekomst
2 bomen, 1 toekomst

DE PROJECTBROCHURE IS ER !!

Klik hier om de brochure in te kijken!
Tijdens de slothappening op zaterdag 26 en zondag 27 maart wordt de projectbrochure voorgesteld aan pers en publiek. Je kan ze hier al inkijken. Ze is ter beschikking tijdens de slothappening in Zegelsem (zie nieuwsitem hieronder) en kan later bekomen worden op het secretariaat van de Bosgroep.
Bent u gepassioneerd door hout of heeft u een creatieve geest, dan is dit luik zeker iets voor u: de link tussen de boom die geveld wordt en het waardevolle eindproduct wordt opnieuw gelegd.

Blaas hout nieuw leven in

Concreet hebben we dit mogelijk gemaakt door het hout van twee bomen, een eik en een populier, ter beschikking te stellen aan plaatselijke ambachtslui, schrijnwerkers, houtsnijders- en draaiers, kunstacademies, technische scholen en lokale houtverwerkende bedrijven. Het hout van de eik en de populier, twee typische bomen voor onze streek, krijgt op die manier een nieuw leven.
 
De unieke kunstwerken, gebruiksvoorwerpen of een bijzondere constructies die hieruit ontstaan worden eind 2010 samengebracht in een overzichtstentoonstelling. Aan de hand van deze werkstukken zal op dit slotevenement een beeld geschetst worden van hoe bomen een tweede leven kunnen krijgen door het duurzame gebruik van hun hout.
Hier kan je dit luik op de voet volgen…
  

© 2009 Duurzaamhoutgebruik - Webdesign Pure Sign